• Annalina

Steunzolen

Hallo,

In dit blog wil ik het graag met jullie hebben over steunzolen. Waarom zou je steunzolen gaan dragen, waar haal je ze en hoe onderhoud je ze het beste?


Waarom ga je steunzolen dragen?

Vaak word je door je huisarts, orthopeed of fysiotherapeut geadviseerd om steunzolen te laten aanmeten omdat je bepaalde klachten hebt, maar je kan ook op eigen initiatief steunzolen aan laten meten.

De klachten die verholpen of verlicht kunnen worden door het dragen van steunzolen zijn onder meer: een scheefstand door beenlengteverschil, (sport-) blessures, klachten aan rug, nek, schouder, heup of knie, platvoeten, holvoeten, hielspoor, likdoorns en diabetes.


Annalina schoenen, sneakers met uitneembaar voetbed
Alle Annalina schoenen zijn geschikt voor steunzolen.

De werking van een steunzool beperkt zich dus niet alleen tot je voeten. Dat komt omdat je voeten aan de basis van je skelet staan, je belast ze de hele dag. Een kleine afwijking in de stand van je voeten heeft gevolgen voor de houding van je hele lijf.


Je kan steunzolen laten aanmeten door een podoloog of podotherapeut. Soms kom je in aanmerking voor een vergoeding door je ziektekostenverzekering, het loont om hier van tevoren even naar te informeren zodat je de juiste weg bewandelt. Ga niet met de eerste de beste in zee, maar vraag rond in je vriendenkring, misschien heeft iemand wel een goede tip.


Hoe onderhoud ik mijn steunzolen?

Als je steunzolen klaar zijn wil je ze graag zo lang mogelijk in tiptop conditie houden, ze zijn immers duur genoeg. Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat ze goed in je schoenen passen, als ze daar rustig in liggen en niet knellen blijven ze goed in model. Haal ze elke avond uit je schoenen, zodat ze kunnen drogen. Het fijnste is om twee paar te hebben, dan kun je ze afwisselen zodat ze langer kunnen luchten, net als met je schoenen. Je voet verliest namelijk gemiddeld een borrelglaasje per dag aan vocht, dat heeft tijd nodig om weer uit je schoen te verdwijnen. Droog je schoenen en steunzolen nooit op of bij de radiator of kachel, dan drogen ze te snel en kunnen ze barsten.


Hoe maak ik mijn steunzolen schoon?

Heb je steunzolen van kunststof, neem ze dan regelmatig af met een vochtig doekje met wat afwasmiddel en laat ze aan de lucht drogen. Zolen met een bekleding van leer kun je met een vochtig doekje afnemen, laat ze goed drogen aan de lucht. Als het bovenleer is versleten kun je ze vaak opnieuw laten bekleden, informeer hier eens naar bij degene die ze voor je gemaakt heeft. Als je geen sokken wil dragen, doe dan eens een sneakersokje om je steunzool, zo blijft je steunzool schoon.

Succes met je steunzolen!


XOXO Annalina
PS Heb je vragen? Over je steunzolen of het vinden van passende schoenen? Of wil je iets heel anders vragen? Je kan me altijd mailen op info@annalina.nl ,of plaats een reactie onder dit blog.