• Annalina

Schoenmaker blijf bij je leest

Daar ben ik weer. Zoals jullie de vorige keer misschien al door hadden, ben ik niet helemaal onpartijdig als het gaat om Annalina schoenen. Ik vind ze geweldig! En ik wil jullie er graag veel meer over vertellen. Er komt namelijk zoveel kijken bij het maken van een schoen, daar kan ik uren over vertellen.


Alles begint bij de doelgroep, dat zijn wij. Vrouwen vanaf 35 jaar die graag lekker lopen op een goed passende schoen, waar eventueel je eigen steunzooltje in past. Het team dat de schoenen van Annalina maakt heeft een groep dames verzameld, het 'damesclubje', die ongezouten hun mening mogen geven over alles wat ontworpen wordt.


Dayenne sneaker - Annalina

Nu de doelgroep bekend is volgt de keuze voor de leesten, die de pasvorm van de schoenen bepalen. Deze leesten waren vroeger van hout, je ziet ze nog veel in brocantezaakjes en interieurwinkels. Tegenwoordig worden ze gemaakt van saai grijs plastic, jammer hè? Deze leest is de basis van het ontwerp van de schoen. De leest bepaalt de lengte van de schoen, de breedtemaat en de uitstraling. Zo zijn er bijvoorbeeld leesten met een vierkante neus, leesten met een bolle neus, leesten voor laarzen en leesten voor pumps. Je begint met een leest in maat 37, de andere maten worden vergroot en verkleind vanuit deze leest. Bij Annalina wordt allereerst gelet op het draagcomfort, hebben de tenen voldoende ruimte? Klopt de balomvang bij de breedte van de leest? Klopt er iets niet dan wordt dit meteen aangepast. Daarna wordt er gekeken of de uitstraling van de leest in het huidige modebeeld past. Klopt dit allemaal, dan kan de leest door naar de volgende stap.


Bij elke gekozen leest wordt een zool gemaakt, vaak meerdere zolen per leest zodat je een andere uitstraling krijgt met dezelfde pasvorm. Zo hebben de modellen Lore en Anna van Annalina dezelfde leest. Je zou dus zonder passen kunnen overstappen op een Lore in dezelfde maat en wijdte van de Anna die je al gepast hebt. Maar waarom zou je? Schoenen passen is veel te leuk!


Grappig weetje: de modellen worden door Annalina vernoemd naar “bekende” vrouwen. Zo heet bijvoorbeeld de Westernlaars Ilse (de Lange) en is Lore vernoemd naar een toffe klant.

Zo, dit was het weer voor vandaag. Een volgende blog vertel ik verder over het maken van schoenen. Als jullie het leuk vinden tenminste.


XOXO Annalina
PS Heb je vragen? Over het maken van schoenen of een probleem aan je voeten? Of wil je iets heel anders vragen? Je kan me altijd mailen op info@annalina.nl Of plaats een reactie onder dit blog.