• Annalina

Fotoshoot

Hallo,

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest de foto’s voor de zomercollectie. Dit doen we helemaal in eigen beheer. Als je het leuk vindt om te weten hoe het er bij zo’n fotoshoot aan toe gaat moet je snel verder lezen.


Voorbereidingen

Het begint allemaal bij de schoenen natuurlijk. We zetten alle verkochte modellen op een rijtje en maken hiervan groepjes die leuk bij elkaar passen. Dit zomerseizoen kiezen we een groepje sportief, een groepje “koffie met vriendinnen”, een groepje “shoppen” en een groepje “summer holiday”.


Dan gaan we op zoek naar een leuke locatie. Omdat we de foto’s van de zomercollectie in de winter maken, wordt dit een binnenlocatie. Dit keer waren we te gast in de Trade Mart te Brussel, waar we ook onze showroom voor Belgische winkeliers hebben. In dit gebouw vind je heel veel fotogenieke hoekjes.

We zoeken leuke kleding die past bij de uitstraling van de schoenen en een aantal leuke accessoires. De fotocamera is opgeladen, de lampen staan klaar en alles kan op pad naar Brussel.

We hebben van tevoren een schema gemaakt van welke schoenen op welke locatie op de foto gaan, maar tijdens de shoot komen er spontaan nog andere leuke ideeën die we meteen uitwerken.


D-day

Het is een gezellige drukte en iedereen maakt er een leuke dag van. De lachende gezichten die je op de foto’s ziet zijn altijd spontaan, de grapjes vliegen in het rond. Na een hele dag fotograferen rijden we uitgeput weer terug.


Nu komt het werk dat het meeste tijd kost, het nabewerken van de foto’s. Onze modellen zien er natuurlijk al perfect uit, maar met de nabewerking worden vlekjes, pluisjes en andere onregelmatigheden netjes weggepoetst.

Als dit allemaal klaar is worden de foto’s online geplaatst, door onszelf op social media en op onze website. We stellen ze ook beschikbaar voor de schoenwinkeliers, zodat ook zij ze overal voor kunnen gebruiken. Binnenkort komen de foto’s online, de eerste vind je als sneak- preview hieronder.

We zijn altijd op zoek naar leuke ideeën voor onze volgende fotoshoots, dus als je een tip hebt laat het ons weten!


XOXO Annalina
PS Heb je vragen? Over onze fotoshoots of een probleem aan je voeten? Of heb je een tip voor een leuke locatie? Je kan me altijd mailen op info@annalina.nl. Of plaats een reactie onder dit blog.